За “законом Савченко” вийшли з-за ґрат уже 9 тисяч осіб. За два роки буде 50 тисяч

 

За два роки в Україні за “законом Савченко” буде звільнено майже 50 тисяч осіб. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

За його словами зараз за “законом Савченко” вже звільнено близько 9 тисяч осіб. 

“На цей час в Україні, відповідно до цього закону, вже звільнено близько 9 тисяч осіб. Із них за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів [після звільнення було] затримано близько 700 і заарештовано 300. А протягом двох років ми очікуємо звільнення майже 50 тисяч осіб”, – цитує Трояна сайт МВС.

Зважаючи на таку статистику, перший заступник голови Нацполіції наголосив на потребі внесення змін до закону.

“Чим більше таких людей буде виходити на волю, тим швидше з’явиться ціла армія, з якою ми будемо боротися”, – підсумував Вадим Троян.

Раніше повідомлялося, що вбивство 5 вересня в лікарні в Шевченківському районі Києва скоїв військовослужбовець української армії, який звільнився з місць позбавлення волі за так званим “законом Савченко”, що зараховує до терміну відбування покарання дні, проведені в СІЗО, помножені на два.

Як писала “Новинарня“, у квітні ц.р. МВС звітувало про те, що на волю за “законом Савченко”, вийшли 6 тисяч засуджених за тяжкі злочини.

Читайте також:
Савченко подумує над незначною зміною в “закон Савченко”

Луценко проти застосування “закону Савченко” до всіх засуджених

Геращенко прогнозує скасування “закону Савченко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна