Туреччина зачистила кордон з Сирією та зводить мур

 

Туреччина заявляє, що повністю убезпечила свій кордон з Сирією і зачистила місцевість від бойовиків “Ісламської держави”, повідомляє Euronews.

На окремих відтинках розмежувальної лінії турецький уряд зводить мур, що має попередити пересування джихадистів та курдських ополченців, які є однією з головних мішеней Анкари під час військової операції у Сирії.

Тим часом сирійські повстанці, яких підтримує турецька армія, продовжують свій наступ в районі міст Аль-Рай та Джараблус.

Ця ситуація викликає неоднозначну реакцію міжнародної спільноти. США неодноразово застерігали, що Туреччина передусім воює проти курдських ополченців, яких Вашингтон розглядає як союзників у боротьбі проти “Ісламської держави”.

На дипломатичному фронті США та Росія намагаються виробити спільне бачення проблеми:

“Ми проведемо зустріч сьогодні ( у понеділок – ред.), а до цього маємо опрацювати кілька складних моментів, після чого можемо зібратися та озвучити свої позиції. Я вважаю, що це важливо. Я завжди казав, що ми не будемо діяти поспіхом і не будемо робити половинчастих кроків, які є недостатніми для досягнення поставленої мети,” – зазначив держсекретар США Джон Керрі.

Водночас поблизу міста Алеппо сирійські урядові сили за підтримки російської авіації захопили стратегічно важливий шлях, яким здійснювалося постачання до чотирьох міст, які перебувають під контролем повстанців.

Читайте також:
Туреччина вибила бойовиків ІДІЛ із прикордонного міста в Сирії. Дамаск обурений

Турецькі танки увійшли в Сирію. На півдні Туреччини проводиться евакуація

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна