Турецькі танки увійшли в Сирію. На півдні Туреччини проводиться евакуація

 

Туреччина почала операцію зі звільнення прикордонного сирійського міста Джераблус від екстремістського угрупування “Ісламська держава”. У бойових діях беруть участь артилерія, авіація і наземні сили.

Початку операції передував артилерійський обстріл ісламістів і серія авіаударів за участі літаків коаліції, пише “ВВС“.

Згідно з планом військового командування, після артпідготовки на Джераблус рушать наземні війська, які урядові ЗМІ називають “спеціальної оперативної групою”.

За даними турецьких ЗМІ, в Сирію в’їхали близько 20 турецьких танків в супроводі інженерно-саперних підрозділів.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що операція спрямована не тільки на протидію екстремістам з ІД, а й проти груп самооборони сирійських курдів, яких Анкара раніше звинуватила в організації вибухів на території Туреччини.

Ще одна мета Туреччини – допомогти Сирії зберегти територіальну цілісність, сказав Ердоган.

На півдні Туреччини в провінції Газіантеп влада закликає жителів залишити місто Каркамиш, розташоване на кордоні з Сирією. Проводиться добровільна евакуація, пише Euronews.

У вівторок на території міста розірвалися два мінометних снаряди, запущені з території контрольованого бойовиками ІД сирійського міста Джараблус. Ніхто не постраждав.

Раніше в районі Каркамиш було оголошено про створення зони безпеки терміном на два тижні з почастішали обстрілів з боку сирійської території. У вівторок обстрілів з боку Сирії також зазнало місто Кіліс, розташоване в однойменній провінції.

Читайте також:
Українців закликають терміново залишити Алеппо, де повстанці й війська уряду Сирії готуються до великої битви

Черговий теракт у Туреччині: на весіллі вбито щонайменше 50 людей. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна