Олланд і Меркель обговорили з Путіним ситуацію в Україні

 

Президент Росії Володимир Путін та президент Франції Франсуа Олланд в неділю, 4 вересня, провели зустріч на полях саміту Великої двадцятки у китайському Ханчжоу. Під час зустрічі президенти Росії та Франції обговорили ситуацію навколо конфлікту на сході України та війну в Сирії, повідомляє Deutsche Welle.

“Що стосується України, то необхідно обговорити подальшу взаємодію в рамках “нормандського формату”, – цитує Олланда перед початком зустрічі сайт Кремля.

За даними Москви, Путін та Олланд також обговорювали візит російського президента до Парижа, що має відбутись у жовтні. Інформації щодо зустрічі Олланда та Путіна та її результатів з інших джерел наразі немає.

Як повідомляється, у Ханчжоу окрему двогодинну зустріч з Путіним також провела канцлерка Німеччини Анґела Меркель. Після її завершення речник німецького уряду Штеффен Зайберт заявив, що йшлось про війну у Сирії, зокрема катастрофічну гуманітарну ситуацію в місті Алеппо, а також про ситуацію на сході України. За словами Зайберта, які наводить dpa, Меркель і Путін “дуже конкретно” говорили про те, яким чином можна продовжити мінські процеси. Деталі розмови Зайберт, однак, не навів.

Читайте також:
Сьогодні Путін має намір зустрітися з Обамою

На саміті G20 у Китаї обговорюють і питання України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна