На сайті Кабміну стартував розділ електронних петицій

петиції на сайті Кабміну

Від 29 серпня 2016 року українці можуть подавати й підписувати електронні петиції до Кабінету Міністрів. Про це повідомив прем’єр Володимир Гройсман на своїй сторінці “Фейсбуці”.

“Друзі, від сьогодні ви можете ініціювати вирішення важливих суспільних питань шляхом подання електронної петиції до Кабміну: http://petition.kmu.gov.ua/ Це дієвий інструмент залучення громадян до формування пріоритетів державної політики та прийняття управлінських рішень”, – написав Гройсман.

За його словами, зареєструвавшись на сайті Кабміну, громадяни можуть самі подавати електронні петиції до уряду, а також підтримувати вже створені.

Для розгляду на Кабінеті Міністрів петиція має набрати не менше 25 000 голосів протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення.

“Ми продовжуємо запровадження сучасних інструментів електронного урядування та електронної демократії на рівні Кабміну.
Поширюйте! Чекаємо на ваші пропозиції та ідеї для розвитку України”, – зазначив Гройсман.

Як відомо, з тими самими правилами із 28 серпня 2015 року працює розділ електронних петицій на сайті президента України.

Читайте також:
СБУ з’ясувала, як російські спецслужби “накручують” голоси під петиціями до президента України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна