В “амбарній книзі” ПР знайшли Кінга, Кірш та “Свободу”

 

У витязі з “амбарної книги” Партії регіонів  фігурують імена американського журналіст Ларрі Кінга (225 тисяч доларів) та керівниці Європейського центру сучасної України Іні Кірш, через яку замовлялися послули лобістів Януковича у Вашингтоні.

Також в опублікованих платежах з “чорної бухгалтерії” ПР фігурує ім’я очільника передвиборної кампанії кандидата в президенти США Дональда Трампа та екс-радника Януковича Пола Манафорта, інформує “Українська правда“.

Відповідно до платежів за період з 2007 по 2012 роки, Манафорт отримав від Януковича близько 13 млн доларів. В “амбарний книзі” ПР його прізвище зустрічається 22 рази. Підпису Манафорта в документах немає, але він міг отримувати гроші через третіх осіб.

Якщо вірити відомостям, Манафорт міг отримувати гроші через кількох людей, в тому числі нардепів Євгена Геллера і Віталія Калюжного.

Євген Геллер – народний депутат України, в 5-7 скликаннях від Партії регіонів, у 8 скликанні – від групи “Відродження”. Саме Геллера вважають “касиром” Партії регіонів. Один із співзасновників “Європейського центру сучасної України”, який рятував репутацію Януковича і регіоналів у європейських країнах.

Манафорт співпрацював з Партією регіонів майже 10 років. Вперше в якості політконсультанта для Віктора Януковича його залучив один з головних спонсорів регіоналів донецький олігарх Рінат Ахметов у 2004 році.

З тих пір американець провів для ПР і її лідера кілька вдалих виборчих компаній. Останню – в жовтні 2014 року – вже для наступника регіоналів – “Опозиційного блоку”.

Окрім того, були опубліковані платежі з амбарної книги Януковича щодо партії “Свобода”.

“Минулої прес-конференції представники “Свободи” спеціально прийшли та вимагали спростування. Цього разу ці докази знайдено. На одній зі сторінок, де згадується Манафорт, також присутній платіж в розмірі 200 тисяч доларів, який супроводжується коментарем “ВО “Свобода” (комиссии)””, – написав в “Фейсбуці” Лещенко.

Амбарна книга ПР.

Документ: “УП”

У свою чергу в партії “Свобода” вже відреагували на оприлюднені витяги з “амбарної книги”. В партії  заявили, що вважають необґрунтованими і непідтвердженими заяви народного депутата Сергія Лещенка про нібито виділення політичній силі грошей з тіньової каси “Партії регіонів”.

“Те, про що він заявляє, нехай опублікує, потім будемо розмовляти. Але, думаю, йому це навряд чи вдасться. Слова пана Лещенка коментувати – себе не поважати”, – заявив у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” глава секретаріату ВО “Свобода” Олександр Мирний.

При цьому він засумнівався в достовірності оприлюдненої Лещенко копії сторінки з “амбарної книги” Партії регіонів, де є інформація про нібито виділення грошей “Свободі”.

“Якщо Ви хочете від мене підтвердження або спростування цієї інформації, я навряд чи зможу це зробити. По-перше, я не розумію, про що йде мова. Лещенко щось має на руках чи ні, у мене цього точно немає. Якби “Свободу” фінансувала будь-яка інша, владна структура чи хтось із бізнесменів, у “Свободи” було б набагато більше можливостей себе розрекламувати”, – заявив Мирний.

Читайте також:
В “амбарній книзі” Януковича фігурує керівник передвиборчого штабу Трампа, – НАБУ

У мережу виклали “амбарну книгу” Партії регіонів. ДОКУМЕНТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна