Австрія перегляне відмову в екстрадиції Фірташа до США

 

Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського олігарха Дмитра Фірташа, у якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами Америки.

Як повідомили Deutsche Welle у КС Австрії у п’ятницю, 19 серпня, відповідне рішення було ухвалено 2 липня.

Таким чином суд апеляційної інстанції більше не має перешкод для розгляду скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким в екстрадиції Фірташа до США відмовлено.

На період розгляду подання Фірташа у Конституційному суді апеляційний суд, згідно із процесуальними нормами, змушений був призупинити розгляд справи.

Як відомо, близький до правлячих кіл РФ мільярдер-газотрейдер із “Росукренерго” Дмитро Фірташ перебуває під слідством США за підозрою у спробі підкупу індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток титану. Навесні 2014 року його арештували в Австрії, де зареєстровані фірми Фірташа.
21 березня 2014 року вищий земельний суд Відня відмовився екстрадіювати Фірташа в Штати й ухвалив звільнити затриманого мільярдера з-під варти під рекордну для Австрії внесену заставу на суму 125 мільйонів євро та зобов’язання не залишати територію Австрії на час розгляду справи про екстрадицію.
Сторона обвинувачення подала апеляцію на це рішення. Фірташ звернувся в Конституційний суд Австрії.

У США Фірташа обвинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 млн. доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Читайте також:
ЗМІ розкрили схему підкупу Фірташем німецької поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна