Соцмережі повідомляють про арешт проросійської блогерки Бердник

 

У соцмережах з’явилася інформація про те, що затримана блогерка Мирослава Бердник, відома своїми проросійськими поглядами (користувачка “Живого журналу” varjag-2007).

Інформація про місто, де була затримана Бердник різниться. Деякі інтернет-користувачі стверджують, що вона була затримана в Києві, інші заявляють, що арешт стався в Запоріжжі, інформує агенція “Українські новини”.

Одним з перших про затримання Бердник повідомив проросійський політолог, директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

Також про арешт в соцмережах повідомив журналіст того ж спрямування Дмитро Скворцов. За його словами, Бердник була затримана у себе вдома вранці 16 серпня.

“Люди, що представилися запорізькою СБУ, нагрянули в квартиру, де вона мешкала, і відвезли її в невідомому напрямку”, – написав він на своїй сторінці у “ФБ”.

Користувач “Фейсбуку” Іван Рахметов уточнив, нібито Мирослава Бердник затримана за формальним приводом у рамках проведення “комплексних заходів з підготовки до збройної агресії іноземної держави”.

бердник

Офіційної інформації про затримання Бердник немає.

Останній запис у ЖЖ Бердник датовано третьою годиною ночі 16 серпня.

Мирослава Олександрівна Бердник (нар. 11 жовтня 1958 року) — блогер, публіцист, ботанік за освітою.
Пише російською мовою. Активна прибічниця союзу України з Росією, опонентка Майдану.

В квітні 2010 року Бердник отримала від КПУ започатковану цією партією премію імені Ярослава Галана “за створення циклу публіцистичних статей та книги „Пешки в чужой игре“, в яких “викривається антинародна сутність українського буржуазного націоналізму”. Презентації творів Бердник відбувалися за підтримки КПУ, ГО “Антифашистський комітет України”, Россотрудничества.

Також Бердник співпрацює є російським Інститутом країн СНД.

Донька письменника-фантаста Олеся Бердника.

Читайте також:
Підозрюваних у вбивстві Бузини побили під час взяття зразків ДНК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна