Підозрюваних у вбивстві Бузини побили під час взяття зразків ДНК

 

Підозрювані у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрій Медведько і Денис Поліщук сьогодні, 12 липня, були побиті в будівлі слідчого управління прокуратури Києва і зараз перебувають у лікарні. Про це повідомляє телеканал “112 Україна”.

“Зараз Медведько і Поліщук знаходяться в лікарні, принаймні про це говорить їх адвокат, кажуть, що їх туди відвезли відразу після допиту в прокуратурі”, – розповіла кореспондентка.

Раніше у вівторок у слідчому управлінні прокуратури Києва у Медведька й Поліщука примусово відібрали зразки крові й слини, які вони відмовлялися надавати. Причому зробили це силовики в балаклавах, камуфляжі й халатах.

Тим часом побили активістів, які прийшли підтримати підозрюваних. Про це адвокат Сергій Войченко поінформував у “Фейсбуці”.
За його словами, також побили і затримали хлопців, які прийшли під будівлю прокуратури Києва.

“Хлопців, які приїхали підтримати Медведька і Поліщука на Антоновича, 114, було нещадно побито співробітниками міліції, затримано і відправлено в Голосіївський райвідділ”, – додав адвокат.

Раніше стало відомо, що бійці “КОРД” затримали двох активістів, серед них Сергій Бондар, боєць полку “Миротворець”.

Протестувальники, серед яких депутат Володимир Парасюк, пробили колесо в автобусі, на якому приїхали силовики, що побили підозрюваних на вул. Антоновича.

Як відомо, проросійського журналіста Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року в Києві поблизу будинку, де він мешкав. За підозрою у його вбивстві арештували двох киян – активістів та волонетрів АТО Андрія Медведька й Дениса Поліщука. Адвокати запевняють, що обидва затримані мають беззаперечне алібі. У грудні суд змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна