На адмінкордоні з Кримом утворився транспортний колапс, пункти пропуску працюють з перебоями

 

Російські спецслужби у ніч на  12 серпня зупиняли пропуск навпроти контрольно-пропускного пункту “Каланчак” на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Про це “Крим.Реалії” повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

“Контрольно-пропускні пункти на адміністративному кордоні з Кримом працюють неритмічно. Вчора кілька разів припинявся пропуск, і ввечері була найбільша пауза: росіяни перестали пускати людей на в’їзд-виїзд на окуповану територію на контрольному пункті “Каланчак”. Ця пауза тривала близько півтори години. Потім ближче до півночі пропуск відновився”, – розповів він.

Слободян знову наголосив, що Держприкордонслужба України рекомендує громадянам без особливої потреби не їхати на окупований півострів.

З російської сторони не коментували закриття адміністративного кордону.

Як розповіли очевидці, люди змушені були переїжджати на інші пункти пропуску, зокрема, на “Чаплинку” в Херсонській області. Зараз там черга з більш ніж 500 осіб. Щоб перетнути адмінкордон із Криму, потрібно п’ять і більше годин, на українській стороні пропуск займає трохи більше години.

На під’їздах до “Каланчака” і “Чаплинки” з боку півострова дорога перекрита КамАЗами, збудований коридор з автоматників-снайперів. Там же молодих чоловіків виводять з машин, змушують знімають одяг аж до футболок і в такому вигляді допитують. Силовики цікавляться метою поїздки.

Ретельно оглядають і машини, які виїжджають з півострова.

Читайте також:
СБУ встановила “червоний” рівень терористичної небезпеки в Криму та на Донбасі

Кримська провокація Кремля: Гляйвіц-2, сигнал для Заходу чи конвульсії?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна