Арештовано маєток екс-заступника генпрокурора, який посадив Луценка

 

Печерський районний суд Києва наклав арешт на маєток у респектабельному районі Києва Пуща-Водиця, власник якого – Ренат Кузьмін, колишній перший заступник генерального прокурора часів Віктора Януковича. Відповідне рішення суд ухвалив 17 червня ц.р.

В ухвалі наводиться позиція слідства, згідно з якою Кузьмін отримав цю ділянку та побудував на ній великий маєток незаконно, шляхом “зловживання службовим становищем службовими особами Державного управління справами, комплексу відпочинку “Пуща-Водиця” та Київської міської державної адміністрації”, пише “Українська правда”.

Арешт був накладений на житловий будинок, підвали, гараж, навіси, бесідку та інші споруди на території маєтку.

В ухвалі не названо імена чи посади людей, однак про те, що йдеться саме про маєток Кузьміна, свідчать дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, опубліковані виданням “Наші гроші”.
Згідно з ними, це рішення суду стосується будинку, що належить Лідії Григорівні Шумаковій.

  Співрозмовник “Української правди” у Генпрокуратурі також підтвердив, що рішення суду стосується маєтку Кузьміна.

“Це майно було на Кузьміна, але потім він переписав його на родичів, так що, фактично, це справа щодо Кузьміна”, – сказав співрозмовник.

Як відомо, за часів президента Януковича (2010-2013) перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін курирував багато справ щодо лідерів української опозиції, зокрема щодо Юрія Луценка, Юлії Тимошенко та ін.

У червні ц.р. генеральний прокурор Юрій Луценко передав у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру кримінальні провадження проти колишнього першого заступника Генерального прокурора Ріната Кузьміна та екс-слідчого Сергія Войченка.

З жовтня 2013-го до 2014 року Кузьмін обіймав посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

На виборах 2014 року Кузьмін балотувався на посаду президента України й отримав 0,10% голосів (16-те місце з 21).

У червні 2014 року Ренат Кузьмін був оголошений у міжнародний розшук як “особа, яка переховується від органів прокуратури”.
Імовірно, він перебуває в Росії.

Читайте також:
Лещенко закликав Луценка до розправи над своїми “катами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна