Окупанти в Криму виділили справу Чийгоза в окреме провадження й подовжили арешт до жовтня

 

Окупаційний російський суд у Криму вирішив виділити справу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, якого обвинувачують в організації масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року, в окреме провадження. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

За його словами суд сам запропонував розділити справу.

“Окремо Ахтем Чийгоз, якому інкримінується організація масових заворушень, і окремо ще п’ятеро хлопців, яким інкримінується участь у масових заворушеннях 26.02.14. Прокуратура традиційно підтримала пропозицію суду, всі адвокати виступили проти такого поділу”, – написав Джелял.

Також він поінформував, що суд продовжив арешт Чийгозу, Дегерменджі й Асанову до 8 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, ідеться про притягнення кримських татар окупаційним судом до відповідальності за організацію мітингу, який відбувався ще до незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

Читайте також:
Кримські татари почали складати “список Чийгоза” на кшталт Магнітського й Савченко

Чубаров: окупанти ув’язнили вже 18 кримських татар, і це не кінець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна