Україна підписала угоду про вільну торгівлю з Канадою

 

Україна і Канада підписали угоду про вільну торгівлю. Підписання відбулося в рамках візиту до Києва канадського прем’єр-міністра Джастіна Трюдо, який разом із президентом України Петром Порошенком був присутній на церемонії.

Підписи під угодою поставили перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд, повідомляє прес-служба президента.

“Укладена угода стане інструментом, який дозволить значно спростити і, відповідно, посилити економічну взаємодію між нашими країнами”, – зазначив Порошенко.

Президент наголосив, що документ передбачає не просто зняття тарифних обмежень, а чітке зобов’язання протягом 7 років зняти 99% бар’єрів у міжнародній торгівлі.

“Це нові можливості для розширення ринків збуту товарів і прозорі умови торгівлі”, – зауважив президент, додавши, що угода відкриє українським виробникам доступ до системи державних закупівель Канади, а канадським – до системи держзакупівель в Україні.

“Усуваючи тарифи та бар’єри майже на всі товари, ця угода піде на користь обом країнам та створить нові можливості, робочі місця, нові ринки для товарів і сприятиме поліпшенню рівня життя. Це дасть новий сплеск розвитку наших економік”, – погодився Трюдо.

Підготовка до підписання цієї угоди розпочалася більше п’яти років тому. Влітку 2015 року під час візиту прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до Канади угоду було парафовано.

Візит прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в Україну триватиме два дні, 11-12 липня.

Як повідомляла Новинарня, під час цього візиту може бути також підписано угоду про співробітництво в галузі оборони між оборонними відомствами України та Канади.

Читайте також:
Прем’єр-міністр Канади Трюдо почав візит в Україну із зустрічі з громадськими активістами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна