МЗС: Росія незаконно утримує 13 українських політв’язнів

 

Міністерство закордонних справ України заявляє про незаконне утримання 13 громадян України на території Російської Федерації. Про це на брифінгу сьогодні, 8 липня, повідомила прес-секретар МЗС Мар’яна Беца.

“В даний момент за інформацією Міністерства закордонних справ, на території Російської Федерації в незаконному ув’язненні перебувають 13 політв’язнів – громадян України. Серед них чотири кримських татарина: Руслан Зейтуллаєв, Нурі Прімов, Рустем Ваїтов і Ферат Сайфуллаєв, переслідувані окупаційною владою Криму за релігійною ознакою, які незаконно вивезені з окупованого Криму в Росії і знаходяться зараз в Ростові-на-Дону”, – сказала Беца, яку цитують “Українські новини“.

Вона додала, що триває розгляд касаційних скарг щодо громадян України Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Сергія Литвинова, Валентина Виговського і Хайсера Джемілєва.

За словами речниці, МЗС щодня спільно з консульством України в РФ здійснює комплекс консульсько-правових заходів з метою забезпечення прав ув’язнених українців.

Варто зазначити, що Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці у “ФБ” повідомляє про 29 незаконно утримуваних Росією громадян України станом на 14 червня.

Читайте також:
Клімкін повідомив, скільки українських політв’язнів у Криму, Геращенко звернулася до Штайнмайєра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна