У Криму відкрили пам’ятник “блекауту”

Пам’ятник енергетичній блокаді окупованого Криму, яка призвела до знеструмлення півострова (т.зв. блекаут) в листопаді минулого року, відкрили у Ялті. Про це заявив окупаційний голова Ялтинської міської ради Валерій Косарєв, передає агенція РІА Новости.

Пам’ятник виготовлений з металу і являє собою композицію з двох великих дротяних лампочок.

“Пам’ятник блекауту запропонував встановити один з ялтинських підприємців, а міська рада і адміністрація підтримали. Дві великі лампочки вночі підсвічуються. Пам’ятник офіційно відкрито”, — сказав Косарєв.

За його словами, цей пам’ятник стане символом того, що енергоблокада залишилася в минулому.

Як відомо, 30 грудня 2015 року в окупований Крим перестала надходити електроенергія з материкової України внаслідок підриву електроопори в Херсонській області. Після цього окупаційна влада Криму поновила електрику на півострові за рахунок внутрішніх та російських ресурсів.

Читайте також:
Порошенко даватиме електрику лише в український Крим. А Донбас може стати нашим у 2016-му

Російське ТБ показало ролик-страшилку, що було б, якби РФ не окупувала Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна