Російське ТБ показало ролик-страшилку, що було б, якби РФ не окупувала Крим

 

Російський телеканал Russia Today, відомий своїми пропагандистськими і фейковими сюжетами, записав ролик про те, що нібито було б, якби Росія не анексувала Крим.

Ролик присвячений Дню Росії (12 червня) і знятий повністю в дусі каналу, який не раз викривали в брехні.

Головні герої – дід та онук дивляться нібито новини про події в Криму.

“В Сімферополі в результаті пожежі у будівлі Палацу профспілок загинуло понад 40 учасників кримського Антимайдану”, – йдеться в сюжеті.

Дід та онук при цьому дивляться телевізор зі здивованими очима й переживанням.

“До Криму прибув черговий поїзд з українськими націоналістами. Бойовики “Правого сектора” патрулюють вулиці і б’ють будь-кого, хто розмовляє російською”, – продовжує диктор вигаданих новин.

У фантазіях російських телевізійників мером Севастополя став би Михайло Саакашвілі.

“Україна і Грузія почали військову операцію проти Абхазії і Південної Осетії <…> Кримчан відправляють воювати проти Росії, незгодних військові трибунали засуджують до тюремного ув’язнення”, – говорить диктор новин.

Картинка супроводжується уривками виступів прем’єра Арсенія Яценюка, в.о. президента Олександра Турчинова, Михеїла Саакашвілі, в кадрі також присутній Петро Порошенко.

Наприкінці ролика, коли проросійські ополченці взяли під контроль аеропорт Сімферополя, а українські карателі обстрілюють його з “градів”, онук надягає камуфляжну форму з георгіївською стрічкою, бере рушницю, прощається з дідом і йде воювати. Дід в сльозах залишається вдома сам.

Наприкінці з’являється напис: “Ми раді розповідати інші новини”, потім йдуть кадри свята на вулиці Криму з російськими прапорцями.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, запровадивши проти РФ політичні й економічні санкції.

Після анексії півострова у Криму визнана екстремістською та заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, його лідерам Мустафі Джемілєву й Рефату Чубарову заборонено в’їзд на півострів, проти них в РФ порушено кримінальні справи. В’їзд до Криму заборонено також ряду активістів і журналістів, незгодних з анексією.

Однією з найгучніших справ проти незгодних з окупацією Криму Росією є справа Сенцова, в результаті якої у російських в’язницях опинилися кримчани, громадяни України, режисер Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олександр Кольченко, Олексій Чірній.

У Криму стали масовими викрадення, затримання, арешти, вбивства кримських татар.

Читайте також:
Європарламент ухвалив профінансувати Меджліс та поширити санкції проти його гнобителів

Медведєв в Криму поспілкувався з пенсіонерами. Україна направила ноту протесту. ВІДЕО

У Криму чоловіка арештували за водіння авто з українськими номерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна