Московський проспект у Києві перейменували на Степана Бандери. Проспекту Шухевича поки не буде

 

Московський проспект у столиці України тепер носитиме ім’я Степана Бандери. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 7 липня, на пленарному засіданні Київської міськради, повідомляє УНІАН.

За проект рішення, який був поданий на розгляд як невідкладний і внесений в порядок денний за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка, проголосували 87 із 97 зареєстрованих у залі депутатів.

Окрім Московського проспекту, що пролягає в Оболонському та Подільському районі, перейменовано ще низку вулиць:

вул. Баумана — на вул. Януша Корчака (Шевченківський р-н);
вул. Кутузова — на вул. Генерала Алмазова (Печерський р-н);
вул. Суворова — на вул. Михайла Омеляновича-Павленка (Печерський р-н);
пров. Кутузова — на пров. Євгена Гуцола (Печерський р-н);

Водночас, як повідомив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів, під час процедури підготовки документа до розгляду на засіданні, проект отримав зауваження щодо двох із семи запланованих пунктів перейменувань.

Тому сьогодні депутати не голосували за перейменування проспекту Генерала Ватутіна на честь Романа Шухевича, а вулиці Ванди Василевської – на Всеволода Змієнка.

Усі пропозиції щодо перейменування (в тому числі й поки що відкинуті Ватутіна-Шухевича, Василевської-Змієнка) пройшли громадські обговорювання.

Читайте також:
“Бандерівці” перемогли в голосуванні за перейменування в Києві. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна