Затриманим на хабарі чиновникам Харківської міськради “світить” 10 років з конфіскацією, – ГПУ

 

Працівники прокуратури й Нацполіції затримали на хабарі працівників Харківської міськради.
Першим про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко.

“У своїх службових кабінетах, після отримання хабара в розмірі 4 000 доларів США, затримані: начальник відділу з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку, юридичного департаменту Харківської міської ради і юрист того ж департаменту”, – написав Геращенко.

“Підозрювані вимагали та отримали хабар за відмову від судового позову на визнання права власності на квартиру, щодо якої було спірне питання щодо спадщини”, – додав він.

У Генеральній прокуратурі підтвердили обшуки й затримання.

Головне слідче управління спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно службових осіб Харківської міської ради за фактами вимагання ними від громадянина неправомірної вигоди на загальну суму 4400 доларів США за відмову від участі у розгляді позовної заяви щодо визнання права власності на квартиру в м. Харкові, яка за відсутності спадкоємців мала перейти до житлового фонду громади міста, ідеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

“30.06.2016 працівниками Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 3400 доларів США викрито службових осіб Харківської міської ради, якими до цього вже одержано першу частину хабара в розмірі 1 000 доларів США.
На даний час тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на виявлення та документування усіх обставин вчинення кримінального правопорушення”, – ідеться на сайті ГПУ.

Зазначається, що підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Надалі буде вирішено питання про обрання їм запобіжного заходу.

Водночас слідчі встановлюють усіх осіб, причетних до вчинення цього злочину.

В управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури зазначають: санкція ч. 3 ст. 368 КК України, яку інкримінують затриманим, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Затриманий головний санлікар України пропонував підлеглим схему “дерибану”
на відкритій нараді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна