Заставу “правій руці Онищенка” збільшили в 66 разів

 

Апеляційний суд Києва залишив під вартою одного з підозрюваних у кримінальній справі про розкрадання газу (так звана “справа Онищенка”) Олега Рябошапку і збільшив йому розмір застави до 100 млн грн. Таке рішення суд прийняв сьогодні, 29 червня, передає “Інтерфакс-Україна”.

Раніше Рябошапці було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі лише 1,5 млн. грн. Застава була внесена, і Рябошапка вийшов на свободу, проте відразу ж був затриманий детективами НАБУ.

Вказується, що суд частково задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка вимагала обрати затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на той самий строк з можливістю внесення застави в розмірі 250 млн. грн, встановивши розмір застави в розмірі 100 млн. з урахуванням вже внесених 1,5 млн. грн.

Аналогічне слухання проводиться і по Валерію Постному – іншому ключовому фігуранту справи про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ “Укргазвидобування”.

Постний та Рябошапка підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 – “створення злочинної організації”, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 – “привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 – “фіктивне підприємництво” КК України, за якими кожному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Сьогодні ж Регламентний комітет Верховної Ради розглядає подання Генпрокуратури на позбавлення недоторканності й арешт самого нардепа Олександра Онищенка, якого називають організатором “газової схеми”.

Як відомо, НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд. грн.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність з ВАТ “Укргазвидобування” і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний народному депутату України з групи “Воля народу” Олександру Онищенку.

Читайте також:
Одинадцятого фігуранта “газової справи” затримали при спробі втекти до Росії

НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Тимошенко відверто покриває олігарха Онищенка, – Лещенко

Рада може позбавити Онищенка імунітету вже 5 липня, – Парубій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна