Одинадцятого фігуранта “газової справи” затримали при спробі втекти до Росії

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали при спробі втечі до Росії керівника ТОВ “Надра Геоцентр”, що фігурує у схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з ПАТ “Укргазвидобування” (“справа Онищенка”).
Сергій Свиченко затриманий у вівторок, 28 червня, о 22:00.

“Дану особу, яка є однією із 20 фігурантів, причетних до розкрадання державного газу, було затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на території Сумської області при спробі перетину кордону України з Російською Федерацією”, – повідомила прес-служба НАБУ.

На даний момент керівник ТОВ “Надра Геоцентр” перебуває в НАБУ для проведення слідчих дій.
Найближчим часом, зазначають у Бюро, йому буде повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.

Як відомо, НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд. грн.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність з ВАТ “Укргазвидобування” і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний народному депутату України з групи “Воля народу” Олександру Онищенку.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Тимошенко відверто покриває олігарха Онищенка, – Лещенко

Рада може позбавити Онищенка імунітету вже 5 липня, – Парубій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна