ОНОВЛЕНО. Теракт у головному аеропорту Стамбула: не менше 28 загиблих, понад 60 поранених

 

Щонайменше 10 людей загинуло й більше 40 отримали поранення в результаті теракту в головному аеропорту Стамбула – “Кемаль Ататюрк”, повідомляє Euronews.

ОНОВЛЕНО: станом на 0:15 за Києвом повідомляється вже про щонайменше 28 загиблих і понад 60 поранених. Таку інформацію озвучив губернатор Стамбула.

Напад було скоєно 28 червня близько 22:15.

За попередньою інформацією, двоє зловмисників почали стрілянину з автоматів біля пристроїв контролю на безпеку біля головного входу в міжнародний термінал аеропорту. Ймовірно, вони мали намір пронести всередину вибухівку.

Після того як охорона аеропорту відкрила вогонь у відповідь, терористи активували “пояси шахіда”.

Генконсульство України у Стамбулі з’ясовує, чи були серед загиблих та постраждалих українські громадяни. На той час, коли пролунали вибухи, в аеропорту саме закінчилася посадка на літак авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” до Одеси, який мав вилетіти о 23:20.

Усі пасажири, що пройшли реєстрацію, вже перебували на борту. Станом на 23:40 лайнер із пасажирами залишався на землі.

Згідно з онлайн-табло аеропорту “Кемаль Ататюрк”, усі міжнародні рейси, що мали вилетіти після 23:20, скасовано щонайменше до 4-ї години ранку 29 червня.

На посадку допустили тільки кілька рейсів, решту диспетчери направляють в інші аеропорти.

Уже традиційно в таких випадках міністерство внутрішніх справ Туреччини наклало певний мораторій на повідомлення ЗМІ про терористичний напад, щоб не надавати інформацію можливим спільникам терористів.

Нагадаємо, протягом весни у великих містах Туреччини сталося принаймні три теракти зі смертельними жертвами.

На початку червня ще один теракт було скоєно у Стамбулі, тоді загинуло семеро людей.

Міжнародний аеропорт “Ататюрк” – найбільший у Туреччині й один із найбільших у Європі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна