Коломойський спростував ліквідацію ФК “Дніпро”. Але грати наразі нікому

 

Власник “Дніпра” Ігор Коломойський спростував інформацію про ліквідацію футбольного клубу.

“Я з подивом з преси дізнався, що клуб закривається за моїм рішенням. За весь цей час мені ніхто не подзвонив і не запитав, чи правда це”, – прокоментував інформацію про банкрутство бронзового призера чемпіонату України 2015/16 президент “Дніпра”.

За його словами, зараз команда дійсно переживає не найкращі часи, але про закриття клубу не йдеться, і зараз він збирається на збори і готується до матчів прем’єр-ліги.

Менеджмент “Дніпра”, в свою чергу, розробляє нову стратегію розвитку для її подальшого затвердження акціонером.

“Клуб не буде жити в тому режимі, що раніше. Ненормально витрачати шалені гроші при коефіцієнті корисної дії, рівному нулю, – зауважив Коломойський. – Підходи не можна не переглянути після поразки нашої команди мільйонерів команді “листонош” (поразка зібрної України Північній Ірландії на Євро-2016)”.

За чутками про ліквідацію клубу стоїть Федерація футболу України, яка після провалу у Франції “вирішила переключити увагу на історію з “Дніпром” – так Коломойський прокоментував інформацію з фан-сайту власного клубу, який повідомив про плановану ліквідацію ФК.

 

Водночас у “Дніпрі” не спростовують інформацію про величезні борги клубу.

Генеральний директор ФК Андрій Стеценко зустрівся зі співробітниками і пообіцяв “швидку виплату заборгованостей, підписання нових контрактів з футболістами та продовження виступу в чемпіонаті”, пише FCDnipro.com.

За даними видання sportarena.com, з різних причин клуб заборгував більше 22 мільйонів євро (тренерам, гравцям, працівникам), і відмова від виплат загрожує “дніпрянам” зняттям очок і трансферним ембарго з боку УЄФА.

Як відомо, на наступний сезон УЄФА наклала “бан” на виступи “Дніпра” в єврокубках. Під загрозою – трансфери клубу в міжсезоння, особливо в умовах, коли більше десятка основних гравців на тлі багатомісячної заборгованості уже перейшли в інші команди або оголосили про такий намір.

При цьому “Дніпро” отримав ліцензію на чемпіонат 2016/17.

Нагадаємо, після завершення минулого сезону не пройшов ліцензування харківський “Металіст”.

Читайте також:
Визначено календар чемпіонату України з футболу 2016/17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна