Суд заново обрав заставу “правій руці” Онищенка – тепер уже 100 млн. грн.

 

Солом’янський районний суд Києва обрав Олегу Рябошапці – “правій руці” нардепа Онищенка в “газовій справі” – запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із правом внесення застави в розмірі 100 млн. грн. Про це повідомив телеканал “112 Україна”.

Адвокати підозрюваного заявили про намір подати апеляцію на це рішення.

Надалі суд обирає запобіжний захід іншому ключовому фігуранту “газової справи” – Валерію Постному.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України вважає Рябошапку та Постного організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ “Укргазвидобування”. Їм обом висунуто підозри у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Одного разу суд уже обирав запобіжний захід Рябошапці й Постному, і 22 червня вони вийшли з СІЗО під застави 1-1,5 млн.
Проте їх знову затримали на виході з Лук’янівського СІЗО детективи НАБУ – за іншим епізодом, який також стосується “газової справи”.

Повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура подасть апеляцію на рішення Солом’янського райсуду про найменші застави для Постного й Рябошапки. Зокрема, антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявляв, що САП вимагає для “громадянина П.” заставу в розмірі 1,6 млрд. грн.

Як відомо, 17 і 18 червня щодо усіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави для них склав 1,003 млрд. грн.
Розміри застав, призначених Солом’янським судом стосовно Валерія Постного та Олега Рябошапки, які є одними з ключових фігурантів розслідування, були порівняно найменшими – 1 млн. грн та 1,5 млн. грн. відповідно, хоча Постного НАБУ називає одним із трьох головних фігурантів злочинної схеми.
Застави іншим восьми фігурантам справи складали 50-200 млн. гривень.

За попередніми даними НАБУ, внаслідок викритої газової схеми, на чолі якої фігурує народний депутат України Олександр Онищенко, державі було завдано збиток на рівні 3 млрд. грн.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна