Перші змагання снайперів різних родів військ ЗСУ й НГУ: несподіваний переможець – Майкл Щур. ОНОВЛЕНО

 

На полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України в Десні, що на Чернігівщині, відбулися перші в історії сучасного українського війська змагання команд снайперів.

У змаганнях взяли участь кращі десять команд видів та родів військ Збройних сил України та дві команди гостей від Національної гвардії.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, змагання тривали три дні.

Снайпери змагалися у точності стрільби на різні відстані, працювали в складі команди, демонстрували вміння взаємодіяти один з одним, вести прицільний вогонь під психологічним і фізичним навантаженням в умовах, наближених до бойових.
А в заключний день змагань бійці долали багатокілометровий марш, виконували завдання з орієнтування на місцевості, оперативного виходу на позицію, розміщення, ураження конкретної цілі у визначений час та відходу з позиції.

За підсумком змагань найкращою в ЗС України визнано команду 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій України.

ОНОВЛЕНО. Водночас 3 опСпП СОО посів у загальному заліку друге місце, а абсолютним переможцем стала команда Нацгвардії.

Про це у “Фейсбуці” повідомив мобілізований тележурналіст Роман Вінтонів (Майкл Щур), чия команда – снайперська група 169-го навчального центру “Десна” – стала третьою в загальному заліку після НГУ і ССО.

“І (я не знаю, як це трапилось, сам у це не вірю, але це факт) я – зайняв перше місце у особистому заліку серед снайперів. І це я вперше минулого року побачив снайперську гвинтівку зблизька”, – розповів Роман.

“Висновок один – пробна програма, за якою нас готували у школі снайперів 169-го навчального центру, справді працює”, – констатував журналіст.




Читайте також:
ЗСУ отримали перших три десятки інструкторів Сил спецоперацій

Сініцин: Купи календар – підтримай снайперів ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна