ОБСЄ: Захарченко дав вказівку відімкнути камери стеження ОБСЄ біля ДАПу

 

Камери спостереження Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в районі Донецького аеропорту, встановлені 16 квітня, не працюють уже три дні.
Про це повідомила прес-служба СММ ОБСЄ в коментарі “Українські правді”.

“Енергопостачання обладнання СММ у Донецьку, що позначається на двох камерах СММ – в Авдіївці та на шахті “Октябрська” – не відновлено. Дії озброєних членів “ДНР” фактично унеможливили ведення СММ відеоспостереження у районі Донецького аеропорту”, – сказано в повідомленні.

“Особи, відповідальні за від’єднання обладнання СММ від електропостачання, заявили, що вони отримали наказ на вчинення таких дій від [ватажка “ДНР”] Олександра Захарченка”, – інформували в СММ ОБСЄ.

В місії заявили, що це є порушенням Комплексу заходів з виконання Мінських угод, підписанти якого зобов’язалися забезпечувати проведення ОБСЄ ефективного моніторингу із застосуванням усіх необхідних технічних засобів.

“Окрім того, розміщення камер та ретранслятора було узгоджено зі сторонами перед їхнім встановленням”, – повідомили в місії.

Варто також зазначити, що, за даними української розвідки, 22 травня в Донецьку відповідно до вказівки командувача 1-го армійського корпусу генерал-майора ЗС РФ Валерія Асапова було організовано “акцію протесту” з метою штучної демонстрації негативного ставлення населення до діяльності міжнародних спостерігачів.

Читайте також:
Ватажки “ДНР” і “ЛНР” виступили проти спроб України “руками ОБСЄ захопити Донбас”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна