Бойовики здійснили два потужні артилерійські нальоти на наших бійців

 

 

В ніч на неділю 22 травня бойовики здійснили два потужні вогневі нальоти по позиціях сил АТО в районі Авдіївки. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

Повідомляється, що під час артилерійських обстрілів, окрім опорних пунктів ЗС України, під вогонь бойовиків потрапили й будинки мирних мешканців. Внаслідок чого декілька будівель зайнялись.

“Щільність вогню була настільки високою, що існувала пряма загроза для життя та здоров’я не лише місцевих мешканців та українських військовослужбовців, але й групи представників Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), до складу якої входили й двоє офіцерів ЗС РФ”, – йдеться в повідомленні.

Під час артилерійського обстрілу українська сторона евакуювала групу спостерігачів з Авдіївки. Окрім того, представники СЦКК від російської сторони мали змогу на власні очі пересвідчитись у грубому порушенні бойовиками НЗФ перемир’я.

Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що в результаті обстрілу позицій ЗСУ біля Авдіївки загинув один військовий і один отримав поранення.

Мотузяник зазначив, що бойовики збільшили кількість обстрілів по всій лінії фронту.

Читайте також:
Ситуація в АТО: шестеро поранених, бойовики збільшили щільність обстрілів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна