Ситуація в АТО: шестеро поранених, бойовики збільшили щільність обстрілів

 

За минулу добу, 21 травня, у зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув, але шістьох було поранено. Про це під час брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, всіх цих втрат Збройні сили України зазнали в результаті ворожих обстрілів на Донецькому напрямку.

Як повідомив Лисенко, щільність ворожого вогню значно зросла: загалом за добу бойовики випустили 230 мін по силах АТО.
На Донецькому напрямку незаконні військові формування провели 7 обстрілів українських позицій, активні бойові дії велися північніше Горлівки, а також в Авдіївці і Опитному, обстрілюваних з-під окупованого Донецька.
На луганському напрямку з боку НЗФ було здійснено 3 обстріли, під Трьохізбенкою і Новозванівкою.
На маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів по всьому фронту, в тому числі 3 мінометних. Найбільш неспокійно було в Новотроїцькому, Тарамчуці і Павлополі.

“Всі обстріли відбувалися тільки в темний час доби і майже завжди із застосуванням мінометів”, – зазначив Лисенко.

Згідно з повідомленням прес-центру штабу АТО, по захисниках Широкиного бойовики гатили з гранатометів та мінометів калібру 82 мм, у районі Новотроїцького та Павлополя – із зенітних установок та 120-мм мінометів.
Поблизу Тарамчука ввечері знову вів вогонь ворожий снайпер.

По Авдіївці, Опитному та опорних пунктах ЗСУ поблизу Зайцевого противник бив зі стрілецької зброї, гранатометів та 82-мм мінометів.

Окрім того, бойовики активізували розвідувальну діяльність. За інформацією ДПСУ, вчора в районі проведення АТО було виявлено 7 польотів ворожих безпілотних літальних апаратів, які проводили розвідку на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, у російсько-терористичних військах за минулу добу зафіксовано втрати.
Зокрема, в 7-й мотострілецькій бригаді (Дебальцеве) 2 АК є один загиблий і четверо поранених російських військовослужбовців; в 11-му окремому мотострілецькому полку (Макіївка) 1 АК троє поранених; у 9-му окремому штурмовому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ один загиблий і троє поранених.

За інформацією розвідників, 20 травня через пункт пропуску Маринівка на територію Росії вивезено тіла 21 загиблого російського військовослужбовця.

Читайте також:
Росія посилює свої угруповання на кордоні з Україною, – Полторак

“Бери й наступай”. Розвідка доносить про масове дезертирство в арміях “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.