У Польщі почали будувати базу протиракетної оборони США

 

У польському селищі Редзіково, що біля Слупська (Поморське воєводство), почалося будівництво американської комплексної системи протиракетної оборони.

Офіційний початок будівництва запланований на 13 травня, але вже зараз проводяться попередні роботи. Планується, що база почне діяти в 2018 році, повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що базу ПРО в Балтійському регіоні Польщі обслуговуватимуть максимум 300 піхотинців і цивільних осіб.

Найважливіші елементи системи, тобто радар і пускову установку SM-3, повинна забезпечити компанія AMEC Programs Inc., розташована в штаті Джорджія (США).

Контракт про будівництво бази в польському селищі Редзіково був підписаний у лютому 2016 року. Вартість контракту склала понад 182 млн. доларів.

Нещодавно подібна американська база була збудована в румунському містечку Девеселу. Місцева влада та мешканці засвідчили, що будівництво американського військового об’єкта принеасло користь громаді, адже мериканці побудували дитячий садок, вклали гроші в інфраструктуру.

Читайте також:
США продовжать зміцнення східного флангу НАТО, – заступник держсекретаря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна