США продовжать зміцнення східного флангу НАТО, – заступник держсекретаря

 

Російська Федерація порушила основоположні принципи міжнародного права, анексувавши Крим та розгорнувши важке озброєння й тисячі військових уздовж міжнародних кордонів.
Про це заявив заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен у своєму виступі у Варшавській публічній бібліотеці, повідомляє “Радіо Свобода“.

За словами Блінкена, такі дії порушують “те, що кордони і територіальна цілісність держави не можуть бути змінені за допомогою сили… те, що всі члени міжнародної спільноти пов’язані спільними правилами і мають заплатити за невиконання взятих на себе зобов’язань”.

“Ці принципи виходять за межі України, виходять за межі Європи. Вони є фундаментальними правилами, які лежать в основі міжнародного порядку, який ми разом прагнемо будувати, підтримувати і за потреби змінювати. Заперечуючи їх, Росія прагне розділити наш трансатлантичний альянс, підірвати нашу єдність і сприяти невдачі демократичних держав”, – сказав заступник держсекретаря США.

Блінкен підтвердив, що незмінною з боку Сполучених Штатів є підтримка України, а санкції щодо Росії мають тривати до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Як повідомляє Польське радіо, Блінкен також заявив, що США продовжать зміцнення східного флангу НАТО.

“Обов’язком НАТО є боротьба з погрозами на сході та півдні, а також збільшення ротаційної присутності на східному фланзі. Там перебуватимуть 4 тисячі солдатів, які гарантують ротаційну присутність Альянсу в Європі. Кожен день в Польщі будуть перебувати [американські] солдати”, – сказав представник Держдепу.

Читайте також:
Пентагон замінив Брідлава на чолі ЗС США й НАТО у Європі

Глава Держдепу США: Росія має вибрати між санкціями проти неї й виконанням мінських угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.