Верховний Суд визнав незаконним зняття недоторканності з Мосійчука

 

Верховний Суд України визнав незаконним зняття Верховною Радою недоторканності із народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.
Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив сам Ігор Мосійчук.

“Ми перемогли: Верховний Суд України підтвердив рішення Вишого адміністративного суду щодо визнання незаконною постанови Верховної Ради про притягнення мне до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Це ще один крок до встановлення верховенства Закону: ми довели, що в парламенті сиділи шулери, які чинили наді мною політичну розправу”, – написав Ігор Мосійчук.

Крім того, член фракції Олега Ляшка заявив, що буде домагатись закриття справи проти нього та порушення справи проти колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна й тодішнього керівництва парламенту.

“Я переконаний, що рано чи пізно це рішення ВСУ стане підставою для притягнення до відповідальності тодішнього генерального прокурора Віктора Шокіна та керівництва Верховної Ради”, – написав нардеп.

Як відомо, 17 вересня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.
Перед цим генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував у залі парламенту відео, на якому Мосійчук вимагає хабарі за різні депутатські послуги – запити й звернення, називаючи тарифи та мотивуючи це тим, що слід поповнювати партійний фонд перед виборами.
Так, на одному із епізодів Мосійчук обіцяє іншій особі сприяння у видобутку на кар’єрі та називає суму в розмірі 100 тисяч гривень.
Сам Ігор Мосійчук стверджує, що відеозапис є змонтованим і неправдивим.

Читайте також:
Прокуратура спрямувала до суду обвинувачення проти нардепа Мосійчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна