СММ ОБСЄ фіксує армаду забороненої Мінськом зброї в різних районах “ЛНР”

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва у Європі (СММ ОБСЄ) фіксувати розміщення бойовиками важкого озброєння на непідконтрольних Україні територіях в Луганську та Луганській області в місцях, які не передбачені Мінськими угодами.

Як ідеться у звіті місії, спостерігачі продовжують моніторинг відведення важкого озброєння, що передбачено Комплексом заходів із виконання Мінських угод.

“На порушення пов’язаних із відведенням [озброєнь] місць, Спеціальна моніторингова місія бачила у підконтрольних “ЛНР” районах сім 122-мм реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», сім 122-мм самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» і десять гаубиць на буксирі (п’ять 152-мм 2А65 «Мста-Б» і п’ять 122-мм Д-30); а також сім 120-мм зенітно-ракетних установок 9K35 «Стріла-10» в Луганську”, – йдеться у звіті.

Крім того, місія ОБСЄ фіксує розміщення семи танків Т-72 в Луганську, що теж є порушенням відповідних ліній відведення.

“За межами відповідних ліній відведення та місць зберігання Спеціальна моніторингова місія бачила п’ять мінометів невстановленого типу й калібру на полігоні в підконтрольному «ЛНР» селі Мирне (28 км на південний захід від Луганська) і 27 танків Т-64 на полігоні в підконтрольному «ЛНР» селі Круглик (32 км на південний захід від Луганська)”, – підкреслюється у звіті.

Читайте також:
Місія ОБСЄ скаржиться на недопуск її спостерігачів до об’єктів на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна