В Алеппо діє “режим тиші”

 

Від ночі 5 травня в сирійському Алеппо – наразі головному центрі воєнного протистояння в країні – діє 48-годинне перемирʼя між поміркованими повстанцями та урядовими військами.
Від початку доби “режим тиші” не порушувався, повідомляє Deutsche Welle.

“З початку перемир’я в Алеппо не зареєстровано жодного порушення”, – цитує видання голову Центру моніторингу дотримання прав людини в Сирії Рамі Абдель Рахмана.
За його словами, мешканці міста досі бояться залишати свої укриття, побоюючись поновлення бойових дій.

Раніше цього дня повідомлялося, що Державний департамент США заявив про досягнення домовленості з Росією щодо розширення режиму припинення вогню в Сирії на провінцію Алеппо, включаючи саме місто та його околиці.

Упродовж останніх тижнів основне протистояння між сирійськими опозиціонерами і режимом Асада зосереджене в місті Алеппо. Починаючи з 22 квітня, жертвами протистояння в Алеппо стали 279 цивільних осіб.

Читайте також:
Нові бої в Алеппо призвели до десятків жертв. Скликається Радбез ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна