За рік в Україні на неправомірні соцвиплати з держбюджету йде 60 млрд. грн.

 

Виходячи з перших результатів верифікації соціальних виплат, яку в березні розпочало Міністерство фінансів України, близько 60 млрд. гривень держбюджету на рік можуть іти на неправомірні соціальні виплати.
Про це заявив в інтерв’ю DT.UA голова департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну Андрій Рязанцев.

“Ми відпрацювали 4 млн. 29 тис. виплат, у їх числі – 342,2 тисячі виплат, до яких у нас є різні зауваження. Це близько 9% від перевірених. А 9% від 48,4 млн. усіх соцвиплат – це 4 млн. 356 тисяч виплат із підозрами”, – сказав він.

“Не менше 5 млрд. грн. втрат на місяць, якщо брати мінімальну пенсію. Тобто, виходячи з наших сьогоднішніх прогнозів, близько 60 млрд. грн бюджету можуть іти на незаконні соцвиплати”, – наголосив Рязанцев.

За його словами, перша група, яку внесли в чорний список, – соціальні виплати за загубленими паспортами. До цієї групи потрапили тільки ті, у кого дата втрати паспорта раніша, ніж: а) відкриття рахунку в банку, б) призначення соціальної виплати.

“Версії дві: або за цими документами хтось інший отримує виплати, або це ті самі люди, маючи на руках уже новий документ, дублюють якісь види соціальної допомоги. І те, й інше можливо через розрізненість інформаційних баз соціальних фондів. Ця група на сьогодні становить 31 тисячу осіб”, – повідомив представник Мінфіну.

“За цим джерелом ми перевірили 4 мільйони 29 тисяч людей. Якщо накласти виявлену пропорцію на 48 млн. усіх соцвиплат, то маємо потенційно 372 тисяч виплат за загубленими документами. Ціле місто. І це тільки одна група. У грошах – близько півмільярда гривень хтось отримує щомісяця в кишеню за загубленими паспортами. За рік – близько 6 млрд. гривень”, – заявив Рязанцев.

До речі
22 бойовики досі отримували пенсійні виплати лише в Лисичанському районі Луганщини. Про це повідомила прес-служба СБУ.
Згідно з інформацією спецслужби, серед них, зокрема, є сім учасників терористичного угруповання “казачий полк имени Платова”.
За матеріалами СБУ пенсійні виплати наразі призупинено.

Читайте також:
Що таке верифікація та як уряд відіб’є в шахраїв і “мертвих душ” 5 млрд. грн. соцвиплат

У “ДНР” оформлюють українські пенсії за 1 день і 2400 грн.

У списках СБУ – 400 тисяч переселенців, підозрювані у фальшуванні статусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна