Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні за дзвінком “згори”

 

Журналісту Савіку Шустеру, який має громадянство Канади й Італії, анулювали дозвіл на роботу в Україні.
Про це “Українській правді” сьогодні, 26 квітня, повідомив партнер Шустера на каналі 3S.tv Павло Єлізаров.

“Два тижні тому ми отримали продовження дозволу на роботу для Савіка. Вчора з’явилося багато інформації про те, що цей дозвіл був анульований. Ми вважали, що це “качка”. Однак сьогодні вранці наші юристи зв’язалися з центром зайнятості й ті усно підтвердили цю інформацію”, – сказав Єлізаров.

“Вони запросили нас на 14:30 на Жилянську в центр зайнятості, де будуть нам пояснювати, чому вони анулювали дозвіл на роботу. Вони також кажуть, що в понеділок направили нам повідомлення, але ми його ще не бачили”, – додав телевізійник.

“Щодо Шустера складніше, ніж очікувалося: спершу йому дали дозвіл на роботу, а потім… передумали. Дві події з різницею в два тижні. Осяяння до співробітників центру зайнятості прийшло після телефонного дзвінка”, – повідомив у свою чергу журналіст, народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

За його словами, відмова в дозволі на роботу автоматично позначиться на продовженні дозволу на проживання Шустера в Україні.

“Це називається телефонне право as it is, неприпустиме незалежно від того, до кого воно застосовується”, – наголосив Лещенко.

Як відомо, уродженець Литовської РСР Савік Шустер у 19-річному віці емігрував із батьками з радянського Союзу в Канаду, був медиком, у 1978 році перекваліфікувався в журналіста. Висвітлював військові дії в різних країнах як журналіст і фотокореспондент у виданнях Newsweek, Der Spiegel, Libération , La Repubblica та ін. Працював на “Радіо Свобода” та російському каналі НТВ.
Із 2005 року почав робити телевізійну кар’єру в Україні – вів політичні ток-шоу на каналах ICTV, “Інтер”, “Україна”, “Перший національний”, “112”, “24” тощо.
Генеральний продюсер продакшн-компанії “Савік Шустер студіо”. Автор і ведучий щотижневої програми “Шустер live” на власному каналі “3S.tv”.
Заслужений журналіст України (2012).

Читайте також:
Серіал “Не зарікайся”: комісія Держкіно не заборонила, Нацрада з ТБ призначила перевірку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна