В АТО – деескалація, у нас без загиблих

 

За минулу добу, 22 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій жоден український солдат не загинув, двоє були поранені. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що поранення сталися “на Донецькому напрямку, під н.п. Зайцеве і Авдіївка”.

Загалом кількість обстрілів з боку бойовиків зменшилася до 19, повідомила прес-служба штабу АТО.
Як уточнив на брифінгу полковник Лисенко, із загальної кількості обстрілів 10 було зафіксовано на Маріупольському напрямку.

Таким чином, в АТО триває деескалація напруженості. Нагадаємо, днем раніше було зафіксовано 30 обстрілів, 20 квітня – 33 обстріли, 19 квітня – 23 обстріли, 18 квітня – 46, 17 квітня йшлося про 79 обстрілів, а минулого тижня – понад сотню.

Учора з мінометів калібру 82 мм, заборонених Мінськими угодами, проросійськими найманцями було завдано 5 вогневих ударів. Три з них – по захисниках Авдіївки, по одному – в районах Щастя та Зайцевого.

Під час обстрілів наших позицій поблизу Трьохізбенки, Широкіного та Березового ворог використовував автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

“З метою оборони українські військовослужбовці змушені були 9 разів відкривати вогонь у відповідь“, – зазначили в штабі АТО.

Як повідомило Головне управління розвідки Міноборони України, “протягом доби зафіксовано чергові втрати особового складу 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ: один загиблий військовослужбовець та п’ятеро поранених зі складу 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК, а також 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК”.

Читайте також:
“Красиво горять”. Подробиці знищення ПТУРом п’ятьох бойовиків під Попасною. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна