СБУ у Львові викрила ще одну жінку-військову на віртуальній службі “Новоросії”

 

Співробітники Служби безпеки України викрили у Львові жінку-військовослужбовця, яка пропагувала сепаратистські ідеї в російських соціальних мережах.

Жінка, що мала доступ до секретної інформації, поза службою поширювала в інтернеті російські пропагандистські штампи, агітувала за розширення території т. зв. “Новоросії”, відкрито підтримувала існування псевдореспублік “ДНР/ЛНР”. Військовослужбовець у соцмережах також закликала до насильницької зміни конституційного ладу та ухилення від мобілізації.

“Співробітники спецслужби встановили особу жінки, яка залишала коментарі під чужим прізвищем, та за сприяння військової служби правопорядку затримали її. Під час обшуків за місцем проживання зловмисниці правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності”, – ідеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (“публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій”, –
караються обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той же строк).

Перевіряється інформація про можливі факти розголошення військовослужбовцем державної таємниці. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила у Львові також жінку із Державної прикордонної служби, яка працювала на російських пропагандистів у соцмережах.

Читайте також:
Двом розповсюджувачам газети “Новоросія” дали 5 років тюрми у Хмельницькому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна