Двом розповсюджувачам газети “Новоросія” дали 5 років тюрми у Хмельницькому

 

Хмельницький міськрайонний суд визнав винними двох розповсюджувачів сепаратистської газети “Новоросія” в зазіханні на територіальну цілісність України, призначивши їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років.
Як повідомила агенції УНІАН прес-секретар прокурора Хмельницької області Лілія Коцюк, такий вирок суд виніс 30 березня.

За її словами, двох осіб визнано винними за ч. 2 ст. 110 ККУ (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”).

Суд довів, що засуджені особи у червні 2014 року розповсюджували серед мешканців міста Хмельницький друковане періодичне видання (газета “Новороссия”, випуск №2 від 29 травня 2014 року), в якому містилися публічні прямі заклики до вчинення умисних дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку.

За словами Коцюк, вирок суду першої інстанції набуде чинності через 30 днів. Протягом цього часу засуджені мають можливість подати апеляцію.

Наразі один із засуджених перебуває на волі після внесення грошової застави у розмірі 95 тисяч гривень. Інша засуджена перебуває під домашнім арештом.

“Прокуратура області не оскаржуватиме цей вирок, оскільки вважає його справедливим”, – сказала прес-секретар прокурора.

Читайте також:
На Тернопіллі двом посіпакам терористів “ДНР” дали 14 і 15 років тюрми відповідно

Суд на Волині посадив на 12 років земляка, який воював за “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна