Російські туристи не повертаються до Туреччини. ОНОВЛЕНО

 

Росавіація розглянула можливість видати перший із часу погіршення російсько-турецьких відносин допуск на організацію регулярних пасажирських перевезень з РФ до Туреччини. Про це в четвер, 24 березня, повідомила агенція РБК.

“Авіакомпанія “Уральські авіалінії” напередодні початку літнього сезону отримала право почати рейси в турецьку Анталію. Відповідно до наказу Росавіації, регулярні рейси на узбережжя Середземного моря можуть здійснюватися з Ростова-на-Дону, Казані й Нижнього Новгорода до семи разів на тиждень”, – ідеться в повідомленні федерального органу виконавчої влади Росії з питань цивільної авіації.

Нагадаємо, що з 1 грудня 2015 року чартерні повітряні перевезення між Росією й Туреччиною були заборонені.
Заборона була введена урядом Росії як один зі “спеціальних економічних заходів впливу” на Туреччину у зв’язку з погіршенням відносин двох країн внаслідок збиття турецьким літаком російського бомбардувальника Су-24 над територією Туреччини неподалік від кордону з Сирією. Тією ж постановою російським туроператорам було наказано “утримуватися” від продажу росіянам туристичних путівок до Туреччини.
Після згаданих обмежень різко впала кількість російських туристів у Туреччині. Однак ішлося про низький сезон. У разі видачі дозволу на перевезення для “Уральських авіаліній”, до літа Туреччина може цілком “відкритись” для туристів із Росії.
Нагадаємо, до недавнього часу Туреччина була головним напрямком виїзного туризму для росіян.

ОНОВЛЕНО. 25 березня ситуація змінилася. Росавіація не буде видавати дозвіл “Уральським авіалініям” на польоти в Анталію через зовнішньополітичну ситуацію та реальні погрози скоєння терористичних актів на території Туреччини. Про це повідомив агенції “РІА Новості” офіційний представник Росавіації.

“Це рішення (щодо видачі дозволів на регулярні польоти до Туреччини) прийнято Міжвідомчою комісією, але з урахуванням розвитку зовнішньополітичної ситуації і реальними загрозами вчинення терористичних актів на території Туреччини Федеральне агентство повітряного транспорту не підтверджує готовність і не планує видавати будь-які дозволи “Уральським авіалініям” на польоти в Анталію, і вважає неприпустимим в умовах, що склалися розвивати регулярне повітряне сполучення між Росією і Туреччиною”, — повідомили в Росавіації.

Читайте також:
Російські зеки замість сніговика зліпили збитий Су-24, який летів бомбити Сирію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна