Депутат Тимчук проти “дятлів” Генштабу, які не хочуть вирішувати вже вирішене за них питання

 

Дмитро Тимчук
військовий журналіст, координатор групи “Інформаційний спротив”,
народний депутат України від “Народного фронту”

(FB)

Я вже торкався теми «армійського маразму» в нашому Генштабі. Хочу представити документи, яскраво його ілюструють. Якщо в поведінці ГШ ЗСУ є хоч крапля логіки – дуже хочеться зрозуміти.

Суть у наступному. В ході досліджень групи “Інформспротив-Харків” ситуації в сфері безпеки в регіоні ми виявляємо таке. У смт Борова Харківської області свого часу перебував Ізюмсько-Борівський міжрайонний військкомат. Коли розвалювали армію, його розформували, а будівлю військкомату передали в комунальну власність. Однак з початком агресії Росії військкомат знову створили, і зараз його співробітники на пташиних правах туляться в приміщеннях місцевого будинку культури.

Зрозуміло, що самим співробітникам військкомату таке «місце розташування» ніяк не подобається – враховуючи, що поруч розташована нормальна будівля, де вони раніше були господарями і працювали в нормальних умовах.
При цьому мер селища Борова, розуміючи ситуацію, також виступає за те, щоб повернути будівлю військкомату військовим, і навіть згоден вирішити питання з частковим фінансуванням її ремонту, а також із залученням для цього спонсорів, що й повідомив в особистому спілкуванні, а потім виклав в офіційному листі.

Я по своїй наївності думав, що такого повороту в Генштабі (а саме йому підпорядковані військкомати) зрадіють – фактично за них вирішили їх ню ж проблему.
Словом, я пишу запит на керівництво Генштабу, в якому вказую:
1. Колишню будівлю військкомату місцева влада із задоволенням передасть із комунальної власності назад у власність МО. Офіційний лист мера додаю.
2. Будівля потребує ремонту, і значну частину в його фінансуванні місцева влада бере на себе, а також готова залучити спонсорів, що зазначено в тому ж листі.
3. Прошу визначити відповідальну особу, щоб вивчити ситуацію і розглянути питання щодо вирішення проблеми.

На перше моє повідомлення Генштаб не реагує. Ну плювати вони хотіли на українське законодавство з приводу депутатських звернень – така справа. Пишу друге.

Нарешті Генштаб мені відповідає: будівля військкомату перебуває в комунальній власності і потребує ремонту, тому переселити туди військкомат можна за умови передачі будівлі у власність МО і проведення ремонту.

Тобто тупо переказує мені те, що я сам і повідомив, тільки проігнорувавши моє повідомлення про можливе вирішення питання… Ну просто феєричне «рішення» проблеми.

Хочу заспокоїти Генштаб: я цією темою більше не займаюся. Якщо ви самі категорично і безповоротно не хочете вирішувати власні проблеми, то, пардон, якого біса я паритиму собі мізки їх рішенням?
У мене напрошується слово «дятли», але я не хочу ображати цих милих і корисних птахів.

Читайте також:
Чергової мобілізації може не бути, якщо набереться достатньо контрактників, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна