США знімають санкції з “Укрспецекспорту”

 

Сполучені Штати Америки виключають державну компанію “Укрспецекспорт” зі списку санкцій міністерства торгівлі. Обмеження буде знято з 21 березня, повідомляє сайт Federal Register.

ДК “Укрспецекспорт” потрапила у санкційний список 28 березня 2013 року (за правління в Україні президента Віктора Януковича).

Тоді Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй оприлюднила дані про постачання зброї до Лівії всупереч ембарго ООН.
Розслідування за фактами незаконних поставок озброєнь, включаючи переносні зенітно-ракетні комплекси, вибухові речовини, міни, стрілецьку зброю і боєприпаси, велося щодо більш ніж 12 країн. Повідомлялося, що Україна незаконно постачала зброю режиму Муаммара Каддафі нарівні з Об’єднаними Арабськими Еміратами, Вірменією та Албанією.

“Укрспецекспорт” – уповноважений державою посередник у сфері експорту та імпорту продукції та послуг військового і спеціального призначення. Здійснює зовнішньоекономічну діяльність щодо озброєння, боєприпасів, військової та спеціальної техніки, комплектувальних виробів до неї.

Також компанія займається ремонтом, технічним обслуговуванням і модернізацією озброєння й військової техніки іноземних замовників і надає маркетингові, консалтингові та посередницькі послуги у сфері зовнішньої торгівлі озброєнням та військовою технікою.

За період із січня по вересень 2015 року “Укрспецекспорт” у порівнянні з аналогічним періодом 2014-го збільшив чистий прибуток на 8,6% – до 47,8 мільйонів гривень, Чистий дохід зріс у 2,1 раза – до 1 млрд. 206,39 млн. грн.

Читайте також:
Цікавий дембель розкопав, як при Януковичу Україна продавала автомати за ціною півлітри

Австрійські компанії братів Клюєвих банкрутують через санкції ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна