Україна не виплачує й не виплачуватиме пенсію Азарову

 

Колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров не отримує від України ні пенсії, ні жодних інших виплат. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, коментуючи рішення Апеляційного суду міста Києва щодо зняття арешту з пенсійного рахунку Азарова.

“Така ухвала суду не вплине на наше рішення щодо припинення нарахування і виплати пенсії Азарову та іншим одіозним чиновникам режиму Януковича.
Пенсійний фонд не виплачує і не нараховує пенсій ні Януковичу, ні Азарову, ні Пшонці. І нараховувати не буде”, – наголосив Розенко.

Міністр також висловив сподівання, що таке рішення українського суду не вплине на рішення Євросоюзу щодо арешту активів Азарова та інших чиновників, до яких застосовані санкції.

“Але ж суди у нас іще ті…” – додав Розенко на своїй особистій сторінці у “Фейсбуці”.

Як писала Новинарня“, раніше Апеляційний суд міста Києва визнав незаконним арешт особистого пенсійного рахунку колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова, котрий переховується в РФ від правоохоронних органів України.

адвокатській скарзі, зокрема, стверджувалося, що пенсія є для екс-посадовця “єдиним джерелом існування”.
На думку колегії суддів, арешт на пенсію як соціальну виплату з метою її конфіскації не може бути накладено.

Читайте також:
Азаров запропонував себе на посаду прем’єр-міністра України замість Яценюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна