У голодуючої Савченко порушене серцебиття, але вона виступить з останнім словом 9 березня

 

Українська військова Надія Савченко вже три дні тримає сухе голодування на знак протесту проти незаконного судилища в Росії, стан її здоров’я погіршився, але українка планує виступити з останнім словом у Донецькому міському суді Ростовської області РФ 9 березня.

Як повідомляє ТСН, сьогодні в новочеркаське СІЗО до Надії прибули генеральний консул України в Ростові-на-Дону Анатолій Москаленко та віце-консул Олександр Ковтун.

Вони повідомили, що в Надії Савченко вже спостерігаються перші ознаки погіршення стану здоров’я: прискорене серцебиття й холодні руки. Проте ув’язнена притомна й адекватно реагує.

Загалом зустріч тривала півтори години. Українським дипломатам Надія Савченко заявила, що має намір “дотягнути” до судового засідання, яке відбудеться 9 березня. Вона хоче виступити з останнім словом.

Українка відвідує медика СІЗО, який вимірює їй тиск. При цьому на всі вмовляння приймати їжу і воду Савченко відповідає відмовою.

Адвокат Микола Полозов також повідомив у “Фейсбуці”, що в Надії Савченко “періодично виникає тахікардія, набрякають ноги, порушена терморегуляція”, але вона, “долаючи слабкість, сама спустилася з верхнього поверху у слідчий кабінет, де проходила зустріч із консулами, і сама піднялася назад”.

“Вона досі забороняє російським лікарям брати в неї аналізи й проводити з нею будь-які медичні маніпуляції.
Водночас російська сторона всіляко затягує питання, пов’язане з допуском до Надії комісії українських медиків, які рік тому вже приїжджали обстежити її в лікарню СІЗО “Матроська тиша”, – заявив адвокат.

Читайте також:
У Києві на мітингу за Савченко “Путіна” повісили,
а в Харкові – відрубали голову. ФОТО

США вимагають від Росії звільнити Савченко

Нагадаємо, бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинувачує Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.
Раніше Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.
Після того, як 3 березня суд у Донецьку Ростовської області не надав Надії останнього слова, вона оголосила сухе голодування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна