Україна і ЄС вийшли на компроміс щодо “безвізового” закону про е-декларування

 

Юристи та експерти Європейського Союзу спільно з представниками України напрацювали компромісне рішення щодо поправок до закону про електронне декларування, які необхідні для введення безвізового режиму між Україною та ЄС.
Про це заявив прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давид Стулік, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Я можу розкрити маленький секрет, що наші юристи, наші експерти цього тижня з українськими колегами напрацювали компромісні рішення цих спірних питань: щодо електронного декларування, щодо списку близьких родичів, щодо бази, від якої чиновники повинні будуть давати ці декларації. Так що цей компроміс більш-менш готовий, побачимо, що буде в парламенті”, – сказав речник представництва ЄС.

За словами Стуліка, експерти Євросоюзу вказали, які критерії цього закону влаштовуватимуть Брюссель.

Нагадаємо, представництво ЄС в Україні заявило, що закон про електронне декларування доходів держчиновників, модифікований прийнятий Верховною Радою 18 лютого, суперечать вимогам Євросоюзу та порушу зобов’язання України.
У Брюсселі підтвердили, що без ухвалення цього закону в належній редакції Україна не отримає безвізовий режим з ЄС у домовлені терміни.
Після цього ЄС розділив часові рамки рішень про безвізовий режим для України й Грузії.

Читайте також:
Зрадники з БПП не могли зірвати безвізовий режим
без схвалення Порошенка, – Лещенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна