У день “нормандської” зустрічі бойовики “замалювалися” вогнем із “градів”. ЗСУ б’ють у відповідь

 

Уранці 3 березня незаконні збройні формування відкрили по укріплених районах Збройних сил України га Донецькому напрямку вогонь одразу з двох ракетних установок залпового вогню “Град”. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Як доказ він продемонстрував відео, датоване 5:15 ранку. Усього було випущено понад 20 реактивних снарядів, сказав Мотузяник

“Сьогодні в Парижі відбудеться чергова зустрічі “нормандської четвірки” на рівні міністрів закордонних справ. Таким чином бойовики хочуть вислужитись перед своїми московськими господарями”, – заявив речник АП.

Полковник Мотузяник зазначив, що внаслідок ранкових обстрілів із “Градів” постраждалих з українського боку немає.

Натомість є один загиблий 2 березня. У Станично-Луганському районі боєць ЗСУ, який ніс варту біля річки Сіверський Дінець, загинув внаслідок пострілу ворожого снайпера.

Крім того, Мотузяник повідомив ще про одного пораненого минулої доби – в н.п. Піски.

Бойовики нарощують інтенсивність обстрілів українських позицій у зоні проведення антитерористичної операції. Загалом за добу 2 лютого зафіксовано 62 обстріли з боку сепаратистів, інформує прес-центру штабу АТО.

На Маріупольському напрямку з 82- та 120-мм мінометів, заборонених мінськими угодами, бойовики обстрілювали позиції ЗСУ під Гнутовим та Талаківкою, з БМП-2 – під Новотроїцьким та Гранітним. Із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів терористи вели вогонь по опорних пунктах поблизу Мар’їнки.

О 21.00 ДРГ противника з ручних гранатометів та стрілецької зброї обстріляли опорний пункт поруч із Новотроїцьким. Отримавши гідну відсіч від наших бійців з БМП-1, АГС та стрілецької зброї, бойовики відійшли в напрямку Докучаєвська, додає штаб АТО.

Неприцільний вогонь з мінометів вівся по наших укріпленнях поблизу Водяного, Павлополя, Талаківки та Гнутового.

“На Донецькому напрямку терористи здійснили 34 обстріли укріплень українських бійців. З гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру російські найманці вели вогонь по опорних пунктах поруч із Троїцьким, Красногорівкою, Опитним, Пісками, Зайцевим та Луганським”, – йдеться в повідомленні штабу.

Речник АП Олександр Мотузяник підтвердив, що Збройні сили України відкривають вогонь у відповідь на обстріли з боку ОРДЛО.

Нагадаємо, напередодні “Новинарняінформувала, що в неконтрольовані Україною райони Донецької області прийшли три вагони з боєприпасами з Росії. За 1 березня було зафіксовано 47 обстрілів позицій ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна