Полтава – єдиний обласний центр, який ще не починав декомунізацію

 

Полтава залишається єдиним обласним центром на всю Україну, де процес декомунізації взагалі не починався. Про це вчора повідомив у соцмережі голова Полтавської обладміністрації Валерій Головко.

Відповідно до закону, другий етап перейменувань завершився 21 лютого, і з 22 лютого повноваження виконання закону про декомунізацію перейшли до голів облдержадміністрацій.

При цьому Валерій Головко все ж намагатиметься знайти компроміс із міською владою. Щоб зрушити процес із мертвої точки, він ініціює “круглий стіл” із мерією Полтави, депутатами міськради та представниками громадськості.

“Декомунізація в Полтаві відбудеться так, щоб це не було просто рішення голови адміністрації, який подивився історичну довідку і перейменував вулицю чи площу. Це буде узгоджене рішення і обласної, і міської влади, але з урахуванням думки полтавців”, – зазначив голова ОДА.

За даними Головка, в Полтавській області загалом перейменовано 3123 топоніми з 3610, що підлягають перейменуванню відповідно до закону про декомунізацію. Неперейменованими залишаються 487 вулиць, площ, провулків (13,5%).

З 22 лютого повноваження щодо виконання закону про декомунізацію перейшли до голови облдержадміністрації, тобто до мене….

Опубліковано Valeriy Golovko 29 лютого 2016 р.

 
Крім Полтави, з-поміж великих міст також досі не змінили жодної назви в Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Читайте також:
У Комсомольську придумали, як замість декомунізації розшифрувати назву
на честь козаків

Проміжні підсумки другого етапу декомунізації від УІНП:
лідирує ще не перейменований Дніпропетровськ

Москаль на Закарпатті перейменує “комуністичні” вулиці на честь
Петьки, Анки й Червоних Ліхтарів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна