Рух Саакашвілі сьогодні починає тур по регіонах, щоб за місяць зібрати мільйон для відставки уряду

 

Сьогодні “Рух за очищення” починає анонсований раніше тур по регіонах. Ініціативу під назвою “Один з мільйона” політичний проект Міхеїла Саакашвілі презентує в Чернівцях.

Як розповів “Новинарні” Василь Гацько, лідер партії “Демальянс” та один із членів координаційної ради “Руху за очищення”, “ми починаємо цей тут для того, щоб протягом місяця зібрати 1 мільйон підписів під нашими п’ятьма вимогами до влади. Це відставка Яценюка й формування нового уряду; призначення незалежного генерального прокурора; ухвалення пакету законів про економічні свободи; невідворотність покарання для корупціонерів та нові виборчі правила, які мають усунути олігархів з української політики”.

За словами Гацька, зібрані підписи стануть політичною базою для “Руху за очищення” у випадку дострокових виборів Верховної Ради. Ймовірність дочасних виборів ВР у 2016 році представник коордради РЗО оцінює на рівні 95%.

“Ця ймовірність лише зросла після розгляду питання про недовіру уряду, – сказав Гацько. – Є загальне розуміння, що голосуванням за відставку уряду була спровокована тотальна втрата довіри не лише до Кабміну, а й до влади загалом. Ми наголошуємо, що це був обман, і такий обман неприпустимий. (…) Ми опинилися в ситуації, коли одна людина та її впливові спонсори зробили всю країну своїми заручниками”.

 

Як планують у “Русі за очищення”, більша частина підписів має бути зібрана онлайн.
“Під час туру ми промотуємо нашу ініціативу, яка називається “Один із мільйона”. Підписуватися й залишати свої контактні дані можна на сайті 1млн.укр“, – розповів Василь Гацько.

За вказаною адресою міститься сторінка із закликом підтримати петицію, в якій зазначено:
“Я, один із мільйона українців, які прагнуть змін. Я, один із мільйона українців, які беруть на себе відповідальність. Я, один із мільйона українців, які вимагають:
Відправити Яценюка у відставку та сформувати новий уряд, який діятиме в інтересах переважної більшості українців, а не союзу олігархів та корупціонерів.
Призначити незалежного Генерального прокурора, здатного знищити корумповану систему, а не захищати її.
Ухвалити закони, якими забезпечується економічна свобода, створюються можливості громадянам і бізнесу працювати чесно та ставати багатшими.
Забезпечити невідворотність покарання для корупціонерів.
Запровадити нове виборче законодавство, яке викине олігархів з політики.
Я, один із мільйона українців, які знають, що доля країни залежить від кожного з нас. Я підтримую вимоги».

Підписати петицію можна вказавши свої дані з Facebook або ввівши ім’я, прізвище, електронну пошту і населений пункт.

Станом на 13:30 22 лютого петицію підписали 3100 осіб. “Необхідно 1000000. 29 днів 10 годин 30 хвилин залишилося до кінця збору підписів”, – зазначено на сайті.

 

Після Чернівців наступні міста на маршруті “Руху за очищення” – Івано-Франківськ, Ужгород, Луцьк, Рівне, Житомир і т.д.

До координаційної ради “Руху за очищення” загалом входять 27 осіб. Крім Василя Гацька, це сам Михеїл Саакашвілі, його заступник в Одеській ОДА Саша Боровик, народні депутати Дмитро Добродомов, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Вікторія Пташник, Олексій Рябчин, Віктор Чумак, Альона Шкрум, співачка Руслана Лижичко та інші.

За словами Гацька, “в усіх разом їхати автобусом не вийде. Адже велика частина членів коордради – народні депутати, і в них є свій графік, інші поточні справи, зобов’язання, пов’язані з депутатською діяльністю. Тому на форуми в різних містах люди можуть приїздити і поїздами, й на авто чи в інші способи”.

Від міста до міста персональний склад представників та спікерів координаційної ради може зазнавати певних змін, але при цьому Міхеїл Саакашвілі буде в більшості міст.

“Наскільки мені відомо, Міхеїл заявив, що візьме на цей час відпустку в ОДА”,- сказав Гацько.

Читайте також:
Василь Гацько: “Саакашвілі може стати криголамом і клеєм”. Інтерв’ю “Новинарні”

Рух Саакашвілі відклав свій старт на тиждень,
чекає рішення по Яценюку й націлюється на дострокові вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна