Мешканці покинутого Широкиного влаштували мітинг у Маріуполі

 

Мешканці села Широкине, що на Донечичні під Маріуполем, сьогодні в Маріуполі влаштували мітинг.
Майже дві сотні людей із плакатами, гаслами та фотознімками зруйнованого селища вийшли до храму архистратига Михаїла в день першої річниці евакуації з села.

Як повідомляє місцевий сайт 0629, жителі селища закликали керівництво країни, Верховну Раду і президента звернути увагу на складне становище біженців.
Мітингувальники розповіли, що людям нічим платити за оренду квартир, немає можливості влаштуватися на роботу. В особливо складній ситуації опинилися старші переселенці, пенсіонери.

Учасники акції звернулися з вимогою до світових лідерів вплинути на якнайшвидше відновлення миру на Донбасі політичним шляхом, щоб жителі могли повернутися до своїх домівок.
Також прозвучало звернення до волонтерів та громадських організацій – виступити єдиним фронтом за те, щоб зупинити повне руйнування Широкиного новою хвилею бойових дій.

За мітингом спостерігали представники місії ОБСЄ.

Масова евакуації жителів Широкиного перед початком наступу бандформувань та російських військ відбулася 14 лютого 2015 року. Станом на червень 2015-го інформація, що в селі залишалося близько 20 осіб.
До початку російської агресії, за офіційними даними, населення Широкиного становило трохи більше 1400 осіб.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна