“Порохобот” Бірюков переїжджає з Міноборони на батьківщину, щоб очолювати БПП

 

Миколаївську обласну організацію Блоку Петра Порошенка очолив Юрій Бірюков – бізнесмен, організатор волонтерського фонду “Крила Фенікса”, співорганізатор Волонтерського десанту в Міністерстві оборони, радник президента (з серпня 2014 року), помічник міністра оборони (з жовтня 2014-го), який називає себе “порохоботом“.

Про нову посаду Бірюкова стало відомо сьогодні після того, як у Миколаєві пройшли збори обласної парторганізації БПП. Інформацію щодо обрання Бірюкова поширив місцевий сайт Times.mk.ua.

За словами самого Юрія Бірюкова, він охоче прийняв пропозицію очолити обласну партійну організацію Блоку Порошенка – партії, до якої він вступив лише 8 лютого.
“Я пахав у Міністерстві оборони, а тепер хочу пахати в рідній Миколаївській області”, – заявив він.

Раніше БПП на Миколаївщині очолював нардеп Андрій Вадатурський – син місцевого олігарха, заступник генерального директора компанії “Нібулон”.

Він заявив, що не тримається за крісло, й запропонував замість себе Бірюкова.
Однак радник президента очолив обком не з першої спроби. Коли питання про зняття Вадатурського з посади поставили на голосування, “за” висловилися лише 4 партійці, “проти” – 6, утрималися – 18. Нардеп почав дізнаватися, чому його не відпускають. Після повторного голосування “за” стало 20, “проти” – 3, утрималися – 11, не брали участь в голосуванні – 4.

Довідка
Юрій Бірюков народився в Миколаєві 1974 року.
За даними Вікіпедії, вищу освіту не закінчив.  З 1994 року живе в Києві. У 1996 році заснував компанію “Комп’ютер зоон”, працював у фірмі RIM2000, за власними словами, також багато років працював у реанімації, у 2012-2014 рр. був директором з розвитку в туристичній фірмі “Куда угодно”. Володіє IT-бізнесом у США та агропроектом в Миколаївській області.

З грудня 2013 року брав участь у Євромайдані, був волонтером-медиком. У березні 2014 року створив групу волонтерів “Крила Фенікса”, яка займається забезпеченням української армії. “Крила Фенікса” стали одним із найбільших волонтерських фондів, тож президент Порошенко взяв Бірюкова своїм радником, а міністр оборони – помічником.
Найбільше Бірюков опікав миколаївську 79-ту аеромобільну бригаду.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник (БПП) звинувачував Бірюкова та його групу в Міноборони у зловживаннях під час закупівлі дизельного пального за бюджетні кошти для потреб МО в березні-квітні 2015 року за завищеними цінами.

Читайте також:
Армія та волонтери: час змінити відносини?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна