Джемілєв прогнозує швидкий розпад Росії і звільнення Криму

 

Лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафу Джемілєва нагородили орденом “За досягнення у боротьбі з фашизмом в Росії”. Нагородження відбулося сьогодні, 8 лютого, в Українському кризовому медіацентрі в Києві.

Після нагородження Джемілєв заявив, що обов’язок кожного громадянина, незалежно від його національності й місця проживання, “зробити внесок у боротьбу зі злом, що загрожує світовому порядку – російським фашизмом“.

Відповідаючи на запитання про повернення Україні Криму, лідер кримських татар зауважив, що покладає надії не на силовий варіант, а на політику санкцій.

Адже за умов визволення Криму шляхом військового втручання одними з перших жертв конфлікту можуть стати кримські татари, щодо яких окупаційна влада півострова вже зараз веде дискримінаційну політику.

“У мене немає жодного сумніву, що якщо санкції триватимуть навіть на нинішньому рівні, то дуже скоро ми побачимо подальший розпад РФ. Ніхто не може сказати, скільки триватиме агонія російської економіки. Але я думаю, що ще рік-півтора – і ми побачимо звільнення окупованих територій не тільки України, а й Грузії, Придністров’я”, – сказав Джемілєв.

При цьому лідер кримськотатарського народу зауважив, що Україна повинна підвищувати свою обороноздатність. Бо якби в лютому 2014 року вона була принаймні на такому самому рівні, як зараз, то окупації Криму б не відбулося.

Читайте також:
Європарламент закликав Кремль до переговорів щодо деокупації Криму у форматі “Женева+”

Українця в Криму засудили за синьо-жовтий прапор на даху

Держкомітет дав журналістам вказівки, які терміни вживати щодо Криму й Донбасу

Після окупації Криму Росією окупаційна влада заборонила Мустафі Джемілєву та голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову в’їзд на територію Кримського півострова терміном на п’ять років.

Орденом “За досягнення у боротьбі з фашизмом в Росії”, який заснувала Міжнародна коаліція “Стоп фашизм у Росії”, нагороджують військовослужбовців за героїзм, проявлений у боротьбі з фашизмом у Росії, а також вищих посадових осіб і політичних діячів.
Серед лауреатів, зокрема, захисник Донецького аеропорту, майор ЗСУ Андрій Гречанов (“кіборг” Рахман) та льотчиця Надія Савченко.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна