Визначилися перші півфіналісти українського відбору на “Євробачення”. ВІДЕО




У фінал національного відбору на конкурс “Євробачення-2016” вийшли Джамала, гурти The Hardkiss та Brunettes Shoot Blondes.

Це результати першого півфіналу, що відбувся сьогодні, 6 лютого.

Переможців обирали за принципом 50:50 – за результатами голосування журі й телеглядачів. За попередніми даними, в СМС-голосуванні взяли понад 160 тисяч учасників.
Під час голосування у півфіналах та фіналі з одного номера можна відіслати лише одне СМС-повідомлення за одного виконавця (тобто можна проголосувати за кількох виконавців, але за кожного – не більше одного разу).

Джамала отримала найбільший бал як від журі, так і від глядачів.

До складу журі входять переможниця конкурсу “Євробачення-2004” Руслана Лижичко, відомий композитор та музичний продюсер Костянтин Меладзе і Андрій Данилко, який у своєму сценічному амплуа Вєрки Сердючки посів друге місце на “Євробаченні-2007”.

Відзначимо, що всі учасники журі, а передусім Данилко, дуже щиро коментували виступи півфіналістів. Не лише вказуючи їм на помилки, а й даючи поради щодо того, як досягти успіху на “Євробаченні”, навіть якщо на цей раз перемогти у національному відборі не вийде.

Хоча схвальні оцінки тією або іншою мірою отримала більшість виконавців (а рівень виступів справді був досить високим), найвище журі оцінило виступ Джамали з піснею “1944” – про депортацію кримських татар радянським режимом.

Крім переможців, у першому півфіналі виступили Світлана Тарабарова, Владислав Курасов, Аїда Ніколайчук, Лавіка, Тоня Матвієнко та Анастасія Приходько.

Додамо також, що за результатами жеребкування склалося так, що в перший півфінал увійшли всі ліричні композиції, тоді як у другому півфіналі опинилися переважно розважальні.

Окрім того, вийшло так, що саме в першому фіналі виступили всі фаворити національного відбору, серед яких Джамала і, як вважалося, Настя Приходько та Тоня Матвієнко (вона прийшла на відбір разом зі своєю крихітною донькою Ніною, яку народила 15 січня).

Пісні, що вийшли у фінал національного відбору на конкурс “Євробачення” за результатами першого півфіналу:

Джамала. “1944” АУДІО

Виступ у півфіналі національного відбору на “Євробачення-2016”

The Hardkiss. Helpless

Brunettes Shoot Blondes. Every Monday

Повне відео першого півфіналу:

 

Деякі інші виступи першого півфіналу національного відбору на “Євробачення-2016”:

Анастасія Приходько. I am free now

Тоня Матвієнко, Tin Whistle

Аїда Ніколайчук. Inner Power

 

Другий півфінал національного відбору на “Євробачення” відбудеться 13 лютого о 19:00.
У ньому виступлять SunSay, Pur:Pur, Peaks of Kings, Pringlez, Вікторія Петрик, Аркадій Войтюк, ALLOISE, НеАнгели і Japanda.

Фінал національного відбору відбудеться 21 лютого о 19:00.

Усі виступи в прямому ефірі транслюватимуть телеканали UА:Перший та СТБ.

Конкурс “Євробачення-2016” відбудеться у Стокгольмі. Перший півфінал призначено на 10 травня, другий – на 12 травня.
Фінал конкурсу відбудеться 14 травня 2016 року.

Читайте також:
Співтранслятор відбору Євробачення, СТБ, пропонує інформацію про конкурс
лише РОСІЙСЬКОЮ мовою


Джамала, Приходько, Матвієнко: хто поїде на “Євробачення-2016” від України?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна